Over mij

In september 2022 werk ik 13 jaar in het boekenvak als redacteur, gespecialiseerd in fantasyverhalen en thrillers.

Waar ik nu mee bezig ben

 1. Ik werk als acquirerend redacteur bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff; voornamelijk aan fantasyboeken en thrillers, maar af en toe ook aan romans en non-fictieboeken. Daarvoor studeerde ik drie jaar Redactie en Mediaproductie aan de Hogeschool van Amsterdam (het eerste jaar heb ik overgeslagen), met een minor in creatief schrijven. (Tegenwoordig heet dat Creative Business, daarvoor MIC, MIM en Frederik Muller Akademie. Veel boekenvakkers zijn daar begonnen.) Ik liep twee keer stage bij LS, en heb hier ook mijn afstudeerscriptie geschreven terwijl ik al fulltime aan het werk was.
 2. Daarnaast ben ik sinds december 2016 lid van de ondernemingsraad van Veen Bosch & Keuning uitgeversgroep (VBKU), het moederbedrijf van Luitingh-Sijthoff, en tevens marktleider in de algemene boekenmarkt.
 3. In mei 2016 richtte ik samen met Davey Cobben het online cursusplatform Fantasy schrijven op. Daar kunnen cursisten op een laagdrempelige manier en in hun eigen tijd genrefictie leren schrijven van bekende auteurs en docenten. Ik werk momenteel aan mijn eigen cursus voor beginnende fantasyschrijvers.
 4. Op deze website/blog schrijf ik over boeken waaraan ik heb gewerkt, schrijf ik artikelen over productiviteit, over schrijven in algemene zin en geef ik wat tips over de nieuwste techproducten die interessant zijn voor schrijvers en redacteuren.

Wat je misschien ook leuk vindt om te weten

 1. Voordat ik naar de Hogeschool van Amsterdam ging, volgde ik de IT-studie Media Technology aan het Grafisch Lyceum in Amsterdam (nu het Mediacollege Amsterdam). Vanaf het eerste moment dat ik achter een computer zat, bouwde ik websites (GeoCities, iemand?) en was ik aan het rommelen met Adobe Photoshop en vergelijkbare softwarepakketten. Ik heb ook een aantal jaar (freelance) in de IT gewerkt, en deed ik zowel vormgeven als programmeren. Dat laatste met name in HTML, CSS, PHP en SQL. En ook nog, in ver verleden, in Flash met SWiSH Max. Ik werkte destijds ook veel in/met Joomla! en Magento. Zo, dat kunnen niet veel boekenvakkers zeggen. 😉
 2. Ik bouw nog steeds websites, kleinschalig voor vrienden en familie, kennissen en auteurs. Maar dan vooral met WordPress. Benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen? Informeer dan via mijn eigen hosting- en ontwerpstudio Kasteelmeesters. Ik vind het belangrijk dat schrijvers en boekenvakkers online zijn terug te vinden, dus ben je een van beide laat het ons weten, dan krijg je een leuke korting.
 3. Ik ben bovendien een echte (zelfverklaarde) technerd. Niet in de zin dat ik altijd het nieuwste van het nieuwste moet hebben (ik doe juist heel lang met mijn elektronica), maar vooral omdat ik het leuk vind om op de hoogte te blijven. Ik bouw al zeker 15+ jaar mijn eigen pc’s en die van familieleden, en als er wel iets nieuws moeten komen (thuis of bij een ander) dan kan ik eindeloos recensies en vergelijkingen doorspitten op zoek naar de perfecte kandidaat binnen het budget dat ik heb (gekregen).
 4. Ik game graag. Vroeger vrij hardcore, met vooral veel uren in World of Warcraft op de pc als dwerg Tungdil, nu wat meer casual met mijn Switch op de bank in de verloren uurtjes die ik nog kan vinden. Ik ben ook een groot fan van bordspellen.
 5. Van augustus 2016 tot februari 2022 was ik als bestuurssecretaris actief voor Schokkend Nieuws, hét filmmagazine voor liefhebbers van horror, sciencefiction, fantasy & cult.

Hoe je mij kunt bereiken

 1. Episch fantasyverhaal geschreven of een bovennatuurlijke thriller, heb je een leuk idee voor een boek of wil je gewoon een berichtje achterlaten? Ik hoor graag van je via mijn contactformulier. Ik zal proberen zo snel mogelijk te reageren.
 2. Mij persoonlijk ontmoeten? Heel graag! Kijk even in mijn agenda om te zien waar en wanneer ik in het land op de hort ben. (Stuur je mij een berichtje zodat ik weet dat jij ook komt?)