Over mij

Sinds september 2021 werk ik 12 jaar in het boekenvak als redacteur, gespecialiseerd in fantasyverhalen en (bovennatuurlijke) thrillers.

Waar ik mee bezig ben

  1. Ik werk als acquirerend redacteur bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff; voornamelijk aan fantasyromans en thrillers, maar af en toe ook aan romans en non-fictieboeken. Daarvoor studeerde ik Redactie en Mediaproductie aan de Hogeschool van Amsterdam, met een minor in creatief schrijven. (Tegenwoordig heet dat Creative Business, daarvoor MIC, MIM en Frederik Muller Akademie. Veel boekenvakkers zijn daar begonnen.)
  2. In mei 2016 richtte ik samen met Davey Cobben het online cursusplatform Fantasy schrijven op. Daar kunnen cursisten op een laagdrempelige manier genrefictie leren schrijven van bekende auteurs en docenten. Ik werk momenteel aan mijn eigen cursus voor beginnende fantasyschrijvers.
  3. Sinds augustus 2016 ben ik tevens als bestuurssecretaris actief voor Schokkend Nieuws, hét filmmagazine voor liefhebbers van horror, sciencefiction, fantasy & cult.
  4. Op deze website schrijf ik artikelen over productiviteit, schrijven en geef ik wat tips over de nieuwste techproducten die interessant zijn voor schrijvers en redacteuren.

Wat je misschien ook leuk vindt om te weten

  1. Voordat ik naar de HvA ging om mij op content te richten, volgde ik de IT-studie Media Technology aan het Grafisch Lyceum in Amsterdam (nu het Mediacollege Amsterdam). Vanaf het eerste moment dat ik achter een computer zat bouwde ik websites (GeoCities, iemand?) en was ik aan het rommelen met Photoshop. Kleinschalig voor vrienden en familie, auteurs, en inmiddels ook online magazines. Benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen? Informer dan via hosting- en ontwerpstudio Kasteelmeesters.
  2. Ik game graag en speel ook vaak bordspellen. Vroeger vrij hardcore, met vooral veel uren in World of Warcraft als dwerg Tungdil, nu wat meer casual met mijn Switch op de bank in de verloren uurtjes die ik nog kan vinden.

Hoe je mij kunt bereiken

  1. Episch fantasyverhaal geschreven of een bovennatuurlijke thriller, heb je een leuk idee voor een boek of wil je gewoon een berichtje achterlaten? Ik hoor graag van je via mijn contactformulier. Ik zal proberen zo snel mogelijk te reageren.
  2. Mij persoonlijk ontmoeten? Heel graag! Kijk even in mijn agenda om te zien waar en wanneer ik in het land op de hort ben. (Stuur je mij een berichtje zodat ik weet dat jij ook komt?)