Het nadeel van de twijfel van auteur en fotostripmaker Ype Driessen verkocht aan Amerikaanse uitgeverij

De vertaalrechten van Het nadeel van de twijfel van auteur Ype Driessen zijn verkocht aan de Amerikaanse uitgeverij Street Noise Books. Het is na het Franse Flblb de tweede internationale uitgeverij die vertaalrechten heeft gekocht. Street Noise Books kocht world English rights, en zal het boek dit voorjaar zowel in Amerika en Canada als het Verenigd Koninkrijk uitgeven.

‘Ik ben dolblij. Vanaf het moment dat ik de eerste pagina’s van het boek las, was ik in verrukking. Ik kon niet wachten om het hele boek te lezen! En toen kreeg ik het niet meer uit mijn hoofd. Ik verheug me erop om het in de VS uit te geven.’ Liz Frances, uitgever en oprichter Street Noise Books

‘Ik ben er heel trots op dat mijn boek onderdak krijgt bij Street Noise Books. De uitgeverij zet zich in voor gelijkheid en tegen onderdrukking van stereotypering en ik voel me daar als maker van deze queer graphic novel heel erg bij thuis. Het nadeel van de twijfel is als autobiografische fotoroman nog altijd uniek in zijn soort, dus ik ben heel blij dat ook Frans- en Engelstalige lezers er straks kennis mee kunnen maken. Het boek speelt zich grotendeels af in Amsterdam, maar de thema’s van twijfelen over jezelf en zoeken naar je identiteit zijn natuurlijk herkenbaar voor mensen over de hele wereld.’ Ype Driessen

Het nadeel van de twijfel is het verhaal van Ype Driessen. Hij wordt door zijn vriend Nico meegevraagd op een reis naar Amerika, waardoor hij de confrontatie aan moet gaan met zijn eigen angsten: om te vliegen, om te falen en om door de mand te vallen als mens en maker. Wat volgt is een ontroerend, persoonlijk en humoristisch verhaal. Een zoektocht naar de vraag voor wie je doet wat je doet. En hoe je het leven kunt omarmen.

Ype Driessen is fotostripmaker. Sinds 2007 publiceert hij vier keer per week ’s werelds eerste en enige autobiografische fotostrip op zijn website fotostrips.nl. De strip verschijnt elke zaterdag in Het Parool. Daarnaast maakt Ype fotostrips voor New Scientist (met Ionica Smeets) en verschillende universiteitsbladen. Ypes fotostrips werden gebundeld in meer dan 15 boeken, waarvan er twee vertaald werden in het Frans. Het nadeel van de twijfel is zijn eerste fotoroman, en ook de eerste queer autobiografische fotoroman ter wereld. Ype is ook co-host van de populaire podcast De Eeuw van de Amateur van Botte Jellema.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.