Speeddate met redacteur op Castlefest

Ben jij het zat om steeds je eigen werk na te kijken? Zoek je na het schrijven een luisterend oor, of iemand die opbouwende kritiek geeft? Wil jij je leven delen met een redacteur die jouw werk echt verbetert? Kom dan vrijdag 5 of zaterdag 6 augustus naar Castlefest in Lisse om met mij te speeddaten.

Of je nu een idee hebt voor een avontuurlijke fantasyroman of een knallend sciencefictionepos, op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus kun je op Castlefest jouw verhaal in een persoonlijke speeddate pitchen aan yours truly. Of we vervolgens de rest van ons leven zullen delen, ligt uiteraard een beetje aan de kwaliteit van het idee, maar een directere lijn met een fantasy- en sf-redacteur zul je niet snel vinden.

De regels
Om met de woorden van De Jeugd van Tegenwoordig te spreken: ‘hou het klein, hou het dicht bij jezelf.’ Kortom, hou het kort én persoonlijk. Je pitcht net zo goed jezelf als je verhaal. Waarom kort? We hebben weinig tijd, hoe meer mensen komen, hoe sneller je zult moeten pitchen, maar nog belangrijker, een goed verhaal, of überhaupt een goed idee, moet in zijn basis in een paar regels zijn uit te leggen. Google maar eens: elevatorpitch.

Is dat makkelijk? Nee, absoluut niet. Goed pitchen is een vak apart, zeker voor de gemiddelde fantasyschrijver die bakstenen gebruikt om de dikte van zijn roman te meten. Zo’n pitch moet je voorbereiden. Goed voorbereiden! Wat is de essentie van jouw verhaal? De rode draad die van al die losse woorden een geheel maakt. Wat maakt het anders dan alles wat er al is. En dat in maximaal twee zinnen.

En dan?
Op Castlefest heb je maar een doel: mij te overtuigen van je idee én je kwaliteiten als schrijver. Als ik meer wil weten, zal ik vragen stellen. Als het idee goed genoeg is, ontvang je vanzelf een mailtje met een verzoek om je manuscript op te sturen of uit te werken.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Graag alleen verhalen pitchen die in het Nederlands zijn of worden geschreven.

Datum: vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus
Aanvang vrijdag: 12.00 uur en 15.00 uur
Aanvang zaterdag: 12.00 uur en 14.00 uur
Waar: Castlefest, Lisse. De stand van Boekhandel Hoofdstuk Een, nummers 303A en 303B. In de Meadow Fields vlakbij de Schrijversmarkt en Castlefest Academy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.